آشنایی با بیماری زونا (Herpes zoster)
نوشته شده توسط : اندیشه خردبار

 پرسش: بنده در سن سی سالگی مبتلا به زونا شده ام لطفا درباره این بیماری بنده را راهنمایی نمایید.

زونا

 

پاسخ: زونا (به انگلیسی: Herpes zoster) یک بیماری ویروسی است که عامل مولد آن ویروس واریسلا زوستر (عامل آبله مرغان) است. پس از ابتلا و بهبودی آبله ‌مرغان این ویروس به صورت نهفته درسلولهای عصبی باقی می‌ ماند. تا زمانی که به علت یک عامل تحریکی و یا نقص سیستم ایمنی دوباره فعال شود. در این حالت بیماری موضعی دردناکی ایجاد می‌ شود که زونا نام دارد. نشانه‌ های زونا تاولهای منطقه‌ای یا کوچکی هستند که جنب یکدیگر در منطقه یک عصب محیطی و در امتداد مسیر آن پدید می‌آید و با درد و سوزش همراه است. این تاول ‌ها بیشتر در پوست سینه و پشت بروز می ‌کند و همانند آبله‌ مرغان مسری هستند.

 

سبب‌ شناسی

زونا در افرادی که قبلا با VZV آلوده شده‌اند ایجاد می‌شود. اگر چه در هرسنی می‌ تواند رخ بدهد ولی در بیش از نیمی از موارد در ایالات متحده در افراد 50 سال به بالا دیده می ‌شود. بیماری معمولا افراد مسن را گرفتار می‌ کند که می ‌تواند ناشی از اختلال در ایمنی‌ سلولی سیستم ایمنی به واسطه پیری ایجاد می شود.

 

علایم و نشانه‌ ها

علایم اولیه شامل سردرد تب ‌‌و لرز خفیف و احساس بدحال و کسلی است. به دنبال علایم اولیه فرد دچار احساس درد سوزشی و افزایش حساسیت پوستی در ناحیه‌ای که اعصاب محیطی آن توسط ویروس آلوده شده بوده و دوباره فعال و در حال تکثیر است می ‌شود. شدت درد از خفیف تا بسیار شدید متغیر است. به دنبال آن تاول‌ های قرمز و دردناکی که 4-5 روز پس از علایم اولیه در سطح بدن به وجود می ‌آیند. تاول‌ ها معمولاً در روی یک نوار پهن پوست قرمز در امتداد مسیر رشته‌ های عصبی حسی در یک درماتوم خاص پوست پدید می‌آیند. درماتوم به یک ناحیه از پوست گفته می شود که عصب دهی با منشا جنینی مشترک داشته باشد. تاول‌ها را غالبا می‌ توان در ناحیه قفسه سینه دید که البته تنها در یک طرف بدن گسترش می ‌یابند. از علایم شایع می‌ توان به تب و لرز خفیف و احساس کسالت و همچنین حالت تهوع می‌ توان نام برد.

 

درمان

الف - طب کلاسیک

هدف از درمان، کاهش شدت و دوره بیماری، کاهش درد، تسریع در بهبود ضایعات پوستی و پیشگیری از عوارض دراز مدت بیماری به ویژه درد عصبی به دنبال زونا می ‌باشد. درمان در بیماران با ضعف ‌ایمنی همچنین با هدف جلوگیری از گسترش پوستی و احشایی آن قابل توجه‌است.

 

معالجه زونا داروی مسکن برای کنترل درد است. همچنین روی تاولها گرد تالک می ‌مالند. ممکن است پس از بهبودی اثرات تاولها و زخمها باقی بماند. ابتلا به زونا می ‌تواند در هر سنی رخ دهد، اما در افراد بالای 50 سال بیشتر شیوع دارد.

 

درمان با طب سنتی ایرانی: اسطخودوس 25 گرم +خارخاسک 25 گرم + ریشه ایرسا 30 گرم + گل بنفشه 20 گرم تمام موارد فوق را نیمکوب کرده دو قاشق غذاخوری از آن را در 500 سی سی آب کمی جوش داده، صاف نموده و قبل از هر وعده غذا یک فنجان از آن را میل کنید.

 

مکانیسم ایجاد زونا

زونا ناشی از فعالیت مجدد و تکثیر ویروس ‌های خفته در سلول ‌های نخاعی است.

 

ب - طب سنتی

درمان بیماری زونا (و بقیه بیماریهای ویروسی) با اصلاح مزاج و انجام حجامت خیلی خوب جواب میدهد. اما عارضه کک و مک بجای مانده هم با خوردن شربت سکنجبین روزی 2 لیوان و انجام حجامت عام و کمر و مالیدن روغن گل بنفشه روزی سه مرتبه و خوردن عرق شاهتره روزی یک لیوان انشاء الله برطرف میشود.

 منبع :تبیان





:: بازدید از این مطلب : 1313
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : دو شنبه 2 مرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: